Tembellik Hakkı - Paul Lafargue - Alter Yayıncılık

8.00TL
5.70 TL
Kazancınız: 2.30TL (29%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Paul Lafargue(1842-1991) Fransız düşünür Kübanın Santiago kentinde doğdu. Dokuz yaşındayken ailesiyle göçtüğü Fransada Tıp Akademisinde yazıldı. Üniversitede kralcı hükümete karşı giderek genişliyen gençlik devrimine katıldı. Yine aynı dönemde yoğun bir okuma uğraşına daldı.Hegelden Feuerbacha Fourierden Comtea kadar pek çok düşünürün yapıtlarını okumasına karşın özellikle Proudhondan etkilendi.

1865te Marxla tanışması üzerindeki Anarşist Proudhon  etkisini kaldırdı.Marxyakışıklı, zeki,enerjik ve sportif,  bulduğu bir gencin kızı Laurayla evlenerek aileye katılmasına da izin verdi.

Siyasi eylemleri nedeniyele Akademiden uzaklaştırılınca yarım kalan öğrenimini Londrada tamamladı ve karısı Laura yla birlikte yeniden Parise döndü art arda üç çocuğunuda yitirmesi üzerine tıptan soğudu kendini tümüyle sosyolist düşünce ve eylemlere adadı. Fransız sosyolist Partisinin kurucuları arasında işçi devinimlerinin örgütlenmesine yazılarıyla katkıda bulundu.

1911 yılında karısıyla birlikte kendini öldürdü. Yaşlılığın beden ve zihin güçleini azar azar kemirdiğini görmek istemeyen Lafargue  yetmiş yaşını aşamamak üzere  kendine verdiği sözü tutmuş oluyordu.


Marka
Alter Yayıncılık
Yazar
Paul Lafargue
Sayfa
66 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
2019
Barkod
9786054099283