Vahdet-i Vücud ve İbnü’l-Arabi - İsmail Fenni Ertuğrul - Dergah Yayınları

260.00TL
208.00 TL
Kazancınız: 52.00TL (20%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

İsmail Fenni Ertuğrul bu eseri yazma sebebini şu şekilde açıklıyor: “Ulemâ-yı kirâmımızdan bir zümrenin vahdet-i vücûda kâil olanlar ve bilhassa Muhyiddin-i Arabî hazretlerine karşı bir hiss-i nefret ve husumetle mütehassis olduklarını gördüm. Bunun esbabını anlamak için içlerinden bazılarıyla mübahasede bulundum. Bunların vahdet-i vücûd meselesini lâyıkıyla tedkik etmediklerine ve bunu vücûdiyye (panteizm) mezheb-i felsefisinden ibaret bildiklerine yakîn hâsıl ettim…”

Bu tespit ve düşünceyle yazdığı eserinin bölümlerini vahdet-i vücûdun aslını ve hakikatini açıklamaya, bu düşüncenin dayandığı delillere, panteizm ile vahdet-i vücûd arasındaki farklara, vahdet-i vücûda yapılan itirazlar ve bunların cevaplanmasına ayırıyor. Yapılan itirazlara cevap verirken kullandığı kaynakların başında Kur’ân-ı Kerîm ve Hadis-i Şerifler geliyor. Tasavvufî şahsiyetlerin eserleri ve Batılı düşünürlerin yorumları da kullandığı kaynaklar arasında. Bu açıdan kitap zengin bir literatür sunuyor.

Vahdet-i vücûd düşüncesini her yönüyle anlamak için kapsamlı bir kaynak olan bu eser, Mustafa Kara’nın eski harflerden aktarımı ve çalışmasıyla okura sunulmaktadır.


Marka
Dergah Yayınları
Yazar
İsmail Fenni Ertuğrul
Sayfa
354 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Ocak 2021
Barkod
9786257005692