Yetişkinlerin Gözünden TVdeki Şiddet : Behzat Ç. Örneği - Hasan Çelik - Serüven Yayınevi

224.00TL
156.80 TL
Kazancınız: 67.20TL (30%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Her çağ, her üretim formu kendi insan tipini yaratır. 21. yüzyılda insan kendini önceki çağların da yükünü alarak yeniden bir varolma karmaşasının içinde bulmuştur. Bu varoluş mücadelesinin içinde kendince tutunacak dallar aradıkça çaresizlikten ve güçlü görünme çabasından dolayı, gerçeklikten ziyade ikâme dünyalardan destek almaya, bu sahte uzamlarda anlam bulmaya çalışmıştır. 
Televizyon dizileri ve sinema filmleri bu ikame dünyanın en başında gelir. Diziler ve sinema, hikaye anlatarak ve bu hikayelerin içine “birey olmaya kodlanmış” insanı çekerek varoluş kaygılarını azaltmaya çalışır. Aslında bunu bireyin kendisi çoktan seçmiş durumdadır. Özellikle şiddet içerikli hikaye anlatan diziler ve filmler, bu seçimin/kaçışın en önemli vasıtaları olmuştur. Çünkü şiddet kendisini anlatamayan yahut kendini ifade edemeyen bireyin en kısa yoldan “ben buradayım” deyişidir. 
Öyle ki şiddet, günümüzde bir ifade şekline dönüşmüştür ya da dönüştürülmüştür. Bu tercihin diğer önemli bir sebebi de insanın sevdiği karakterler üzerinden şiddet duygusunu, şiddete yönelik hazzını vekaleten yaşayabiliyor olmasıdır. Bu vasıtayla ulaşılan sağaltım ve katharsis ile sanki kendi intikamı alınmış olmaktadır. 
Nitekim Behzat Ç. karakteri adalete susamış toplumun ve bireyin bu ihtiyacını vekaleten ve yüksek tondan sağladığı için çok sevilmiş ve benimsenmiştir. Hatta gerçek ile kurgu içiçe geçmiş ya da birbirini tamamlamış, her ne kadar dizi ilk olarak 2010-2013 yılları arasında üç sezon olarak yayınlanmış olsa da ‘Behzat Ç.’ karakterini canlandıran Erdal Beşikçioğlu, intikam ve adalet gereksiniminden yola çıkılarak 2024 Yerel Seçimlerinde Ankara İli Etimesgut İlçesi Belediye Başkanı seçilmiştir.


Marka
Serüven Kitap
Yazar
Sayfa
162 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
16.00x24.00 cm
Basım Yılı
Temmuz 2025
Barkod
9786255897176