Teşkilat-ı Mahsusa - Arif Cemil - Kronik Kitap

%
35
İNDİRİM
9789752430808
%
35
İndirim
345.00 TL
224.25 TL
Stokta yok
Maksimum 10 adet satın alabilirsiniz.
Favori Listesine Ekle
Ödeme Bilgisi

Kredi kartı peşin yada taksitli, banka havalesi ve kapıda nakit ödeme ile satın alabilirsiniz.

Kargo Bilgisi

Teşkilat-ı Mahsusa - Arif Cemil - Kronik Kitap

Gayrinizami harp... Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi askeri tarihimizin en önemli kör noktalarından... Teşkilat-ı Mahsusa ise gayrinizami harp tarihimizde müesses bir aşama... Birçoğumuzun gözünde tüm operasyonel ve istihbarî sahaya hakim ezoterik bir örgüt, bir bilinmezlikler yığını. Evet, birçok olayın Teşkilat-ı Mahsusa’nın olağandışılığını doğruladığı yadsınamaz. Yine de diğer tarihi olaylarda olduğu gibi Teşkilat-ı Mahsusa’nın da gerçek insanlardan oluşan gerçek bir geçmişe, köşeleri olan bir tarihsel maceraya işaret ettiğini kabul etmemiz gerekiyor. Yeter ki örgüt ideolojik, estetik veya ahlaki kaygılarla değil konunun doğasından kaynaklanan yanıltıcılığa karşı ihtiyatlı bir şekilde, kaynaklar aracılığıyla bizlere seslenen geçmişin peşinden giderek çalışılsın.

Teşkilat-ı Mahsusa ile ilgili en önemli kaynaklardan birinin, örgütle organik bağı bulunan Arif Cemil Denker olduğu her türlü tartışmanın ötesindedir. Denker, erken Cumhuriyet döneminde, Teşkilat-ı Mahsusa’nın doğrudan devamı sayılabilecek örgütlerin tarih sahnesinden silinmesinden yaklaşık 10 sene sonra Teşkilat-ı Mahsusa hakkında ilk tefrikayı kaleme almıştır. Bu önemine binaen, ülkemizdeki gayrinizami harp tarihi çalışmalarının doğru bir mecrada seyretmesine yardımcı olmayı ve bunları herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayarak hazırladığımız Gizli Teşkilatlar Serisi’ne Denker’in Umum-i Harp’te Teşkilat-ı Mahsusa adıyla kaleme aldığı tefrikasıyla başlıyoruz.

Denker bu kritik çalışmasında, batıda İspanya’dan doğuda Çin ve Endonezya’ya, kuzeyde Rusya’dan güneyde Sudan’a kadar oldukça geniş bir operasyonel coğrafyada varlık gösteren Teşkilat-ı Mahsusa’nın Kafkasya ve Balkanlar’daki faaliyetlerine mercek tutmuştur.

Askeri tarihçi – yazar Erhan Çifci ise yayımlandığı dönemin şartlarında gayet akıcı bir üslupla kaleme alınmış olsa da artık anlaşılması zorlaşan bu çalışmayı titiz edisyonuyla çok daha anlaşılır ve kullanışlı bir hale getirmiştir.

Teşkilat-ı Mahsusa: Kafkasya ve Balkanlar’da Operasyonlar adıyla yeniden piyasaya sunduğumuz bu çalışma umut ediyoruz ki Arif Cemil’e literatürde hak ettiği saygınlığı kazandıracaktır.

Marka:
Yazar:
Sayfa:
416 Sayfa
Kağıt:
2. Hamur
Boyut:
13.50x21.00 cm
Basım Yılı:
Aralık 2020
Barkod:
9789752430808
Kronik Kitap
İstanbuldan Sayfalar - İlber Ortaylı - Kronik Kitap
%35
SON 5 ADET
295.00 TL
191.75 TL
Hata Neredeydi? - Bernard Lewis - Kronik Kitap
%35
SON 1 ADET
245.00 TL
159.25 TL
Hesap Lütfen! - Vedat Milor - Kronik Kitap
%35
SON 2 ADET
295.00 TL
191.75 TL
Ara Toplam - Ahmet Mümtaz Taylan - Kronik Kitap
%35
SON 1 ADET
295.00 TL
191.75 TL
Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı - Kronik Kitap
%35
SON 2 ADET
295.00 TL
191.75 TL
Milli Mücadele Başlarken - M. Tayyib Gökbilgin - Kronik Kitap
%35
SON 1 ADET
495.00 TL
321.75 TL
Sibirya’da Türk İzleri - Erhan Aydın - Kronik Kitap
%35
SON 1 ADET
345.00 TL
224.25 TL
Dakikalar İçinde Ekonomi - Niall Kishtainy - Kronik Kitap
%35
SON 2 ADET
175.00 TL
113.75 TL
Vatan ve Führer İçin - Erwin Bartmann - Kronik Kitap
%35
SON 1 ADET
345.00 TL
224.25 TL